Efterårsferie 2005Bukkemosegård i herlig solskinSe flere billeder i fotoalbummet
Efterårsferien 2005 gik til Langeland, nærmere betegnet Bukkemose Strand , hvor Henrik havde fundet et sommerhus på næsten 400 kvadratmeter. Ja, sommerhus er vel et forkert ord, mindre herregård er nok rigtigere med en "hall med harlekinmarmoreret klinkegulv" som der stod i brochuren. Bukkemosegård var en absolut passende besiddelse til familien.

I år var vi så heldige at Kasper, David og Maria, Frederik og Cecilie var med i de første par dage, og derfor brugte vi også tiden på at hygge os med sportslige udfoldelser af mange slags. Nogen vil muligvis kalde en af disciplinerne for DM i ufrivillig komik, men det kan du jo selv vurdere ved at se på billederne i fotoalbummet, især dem hvor familien svinger køller giver anledning til ufattelig meget grin. 11 mand høj startede på babybanen på Langelands Golfklub i fin stil og højt humør bort set fra damen, der stod i klubhuset og fik mere end dårlige nerver over at se os spille golf, som man kan forestille sig skotterne oprindelig har gjort, altså i pagt med naturen og især i pagt med græstørvene. Man kunne nok spørge sig selv og måske især Polle om vi i virkeligheden havde behøvet at ofre penge på bolde, nå han endte med at blive banens bedste. Sjovt var det og masser af herlig Langelandsk frisk luft og solskin.

Kubb blev der også lige tid til, og de gamle suppleret med Frederik vandt en overraskende sikker sejr.

Se så var der jo også bordtennis der blev spillet udendørs i det helt fantastiske vejr, især doubler var på programmet og kulminerede da Bukkemosegårds svar på Maze og Tugwell, Polle og Henrik, sensationelt men helt fortjent, slog de topseede kinesere Di-vad ping-pong-lund og Ke-mo Bat-net-lund i 4 sæt. Jubelen var endeløs og endte med at arrangørene sluttede stævnet af med en særlig opvisningskamp i den sjældne bordtennisvariant ping-pong-ikke-ram-bord-grin-grin for kvinder kategori 4 C. Disse prægtige kvinder, Birgit og Susanne, stred om bordet og lykkedes næsten hver gang at leve op til spillets navn.

Bukkemosegård var stor og herlig at bo i. 5 soveværelser på 1.sal gjorde at alle sov kurfyrsteligt. Middagene blev indtaget i den blå stue med patriarken Carsten for bordenden, i hvert fald intil onsdag da Bodil kom, så husker jeg ikke lige hvem der sad hvor. Køkkenet var stort men lidt slidt, og stuen var kæmpemæssig, men med sofaer der fuldt levede op til betegnelsen  flydere. Var man først placeret i en sofa kom man næsten ikke op ved egen hjælp.

Tirsdag aften var alle "børnene" taget hjem igen og freden sænkede sig. Bigit og Susanne var stille og koncentrerede, meget fokuserede på næste dags disciplin: Køre-købe-gemme-hente-køre-grine-snakke-køretilbage.Sådan gik det i hvert fald da Birgit og Susanne onsdag eftermiddag hentede Bodil i Svendborg. Allerede ved Rudkøbing, kun 20 km efter de havde forladt Svendborg opdagede de, at fisken de havde bestilt hos fiskehandleren i Svendborg lå hos .... fiskehandleren i Svendborg. Men den smagte godt da den nåede frem, og vi voksne var fuldtallige med Bodil på banen.

Torsdag var vi alle på Tranekær slot og se Parken med de mange flotte træer og skulpturer (husk nu at se dem i fotoalbummet!!). Derudover var der et lille museum med de grimmeste souvenirs fra hele verden, et sandt himmerige for hadegaver.

Fredag var pigerne på Valdemar Slot og drengene på Langelandsfortet - og tænk så var den uge stort set gået - med helt fantastisk vejr og en rigtig hyggelig stemning - som sædvanlig.

Tusind tak for en herlig uge.